Dokumentudarbejdelse

DOKUMENTUDARBEJDELSE


Vi sørger for at udarbejde jeres ønsker som juridisk gyldige dokumenter

Samværsaftaler

Har man en aftale om samvær, eller ønsker at få en samværsaftale, er det vigtigt at nedskrive denne aftale i et dokument, der også kan tvangsfuldbrydes i retten. Det er derudover vigtigt, at aftalen er så præcis som muligt, så der ikke opstår udfordringer med fortolkningen af aftalen senere. Man kan sagtens anvende en standardformular fra Familieretshuset, men når man selv udfylder aftalen, er den tit og ofte for utilstrækkelig, også opstår der udfordringer med fortolkningen herefter.


Hos os får du konkret rådgivning, før vi nedskriver samværsaftalen, og vi tager for eksempel også højde for religiøse højtider.


Aftale om delt bopæl

Hvis samarbejdet mellem forældrene fungerer godt og problemfrit, og så godt, at man sagtens kan løse uoverensstemmelser mellem hinanden uden at involvere myndigheder, kan man aftale, at barnets bopæl skal være delt. Man behøver ikke at registrere aftalen nogle steder, men der er mulighed for at registrere aftalen i CPR registreret. 


En aftale om delt bopæl, betyder ikke, at barnet har to forskellige adresser, idet adressen altid kun er registreret ét sted. Det betyder også, at aftalen om delt bopæl heller ikke har indflydelse på ydelser, der er tilknyttet barnets folkeregisteradresse. En aftale om delt bopæl betyder derimod, at begge forældre har beføjelser, som en bopælsforælder har. Det betyder således, at beslutninger, som en bopælsforælder normalt kan træffe selvstændigt, i dette tilfælde skal træffes af begge forældre i enighed. 


Læs mere om bopælsforælderens beslutningsbeføjelser ved at trykke her.


Der kan være en række fordele ved en aftale om delt bopæl, men også en del ulemper, som fx, at aftalen ikke kan tvangsfuldbyrdes, og kan tilbagekaldes ensidigt. 


Det er derfor altid vigtigt at få konkret rådgivning, før man indgår aftale om delt bopæl. 


Børnetestamenter

Et børnetestamente er en erklæring fra en eller begge forældremyndighedsindehavere om, hvem man mener, er bedst egnet til at tage sig af børnene, hvis forældrene skulle gå bort. Med et børnetestamente kan du/I altså være med til at bestemme, hvem der skal have forældremyndigheden over børnene, såfremt forældrene går bort.


Aftale om børnebidrag

Familieretshuset kan enten fastsætte bidragets størrelse, ellers kan I selv aftale børnebidragets størrelse imellem jer.


En aftale om børnebidrag kan tilsidesættes af Familieretshuset, og bliver i de fleste tilfælde tilsidesat, hvis der fx aftales mindre end hvad man ville være berettiget til, hvis afgørelsen blev truffet af Familieretshuset. Ud fra de oplysninger, som du giver os beregner vi også vejledende hvad beløbet vil være, i tilfælde af, at Familieretshuset skulle fastsætte bidraget. Beløbet er alene vejledende, og der kan være informationer, som vi ikke kan tage højde for, som fx indkomstoplysninger hos skat, som vi ikke har adgang til.


Børnebidragets størrelse er afhængig af den bidragspligtiges indkomst. Det betyder, at hvis den bidragspligtige på et tidspunkt tjener mere, kan bidragets størrelse også blive større. Man skal dog som altid minimum betale normalbidrag, hvis man er bidragspligtig. Læs mere om hvornår man er bidragspligtig i vores side om familieret.


Vi anbefaler altid, at man først tjekker Familieretshusets bidragsberegner for at beregne størrrelsen af bidraget. Tryk her for at tilgå Familieretshusets bidragsberegner.

unsplash